Първият за сезона круизен кораб акостира край Русе

  • 21 март 2023 15:21

  • 1163
  • 1
Първият за сезона круизен кораб акостира край Русе
© Община Русе

Първият за сезона круизен кораб по река Дунав акостира днес край Русе. "Viking Lif" превозва повече от 170 пасажери - предимно американци, които се движат от Виена към делтата на река Дунав, съобщи заместник-кметът по икономика и международно сътрудничество на Русе Златомира Стефанова, която посрещна туристите.

Служители от общинското звено "Туризъм" раздадоха брошури на пътниците с възможни обекти за посещение и слоган "Насладете се на всяка русенска минута!". На русенското пристанище се очаква по-късно днес да акостира и круизният кораб "Amareina" със 120 пасажери - австралийски и новозеландски граждани. 

Увеличава се броят на корабите, които акостират в Русе

По предварителна информация през предстоящия сезон се очакват повече от 450 посещения на кораби на русенското пристанище.

Стефанова припомни, че през декември миналата година беше гласувано на сесия на Общинския съвет на кейовата ивица да бъде поставен павилион за туристически информационен център и Алея на занаятите, съставена от шест павилиона за продажба на сувенири и занаятчийски изделия, изработени от русенски майстори. Идеята е да се стимулират местните творци и търговци, а туристите да имат възможност да закупят стоки от тях. Предстоят конкурси за отдаване под наем на търговските обекти.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1163 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
доволен

2023.03.21 | 21:37

1
БРАВО РУСЕ!

Добави коментар

Водещи новини