Дебела котка се превърна в най-голямата забележителност в своя град

  • 20 март 2023 14:13

  • 1594
  • 0
Дебела котка се превърна в най-голямата забележителност в своя град
© Google Maps
Слушай новината Слушай новината

Дебела котка, която живее на улицата, се превърна в най-популярната туристическа атракция в полски град. 

Туристите, посещаващи средновековния град Шчечин, са заменили исторически забележителности и музеи с обиколка с Гацек, черно-бяла котка, предава Daily Mail, цитирано от Glasnews.

Шчечин, в северозападна Полша и близо до границата с Германия, предлага на посетителите изобилие от туристически атракции, включително замъка на померанския херцог и парка Kasprowicza. 

Шишкото, който дори има своя собствена страница в Instagram и раздел в Google Maps, ги надмина с почти перфектната си оценка от 5 звезди. Според местните жители Гацек, чието име на полски означава „дългоух прилеп“, се появил за първи път на улица „Кашубска“ в центъра на Шчечин преди 10 години.

Той стана известен през 2020 г., след като местният новинарски сайт wSzczecinie публикува видеоклипове с него. 

Говори се, че се е навъртал около туристи, които са го почерпили и са го хранели с лакомства - което го е накарало да се превърне в дебелата котка, която е днес. 

Според Notes From Poland, някои хора се тревожат за неговата безопасност и критикуват онези, които са го накарали да напълнее. 

Спасиха котка в Газиантеп след 31 дни под развалините

Но изглежда „Кралят на улица Кашубска“ е доволен да живее в дървената си кутия пред магазин, чиито собственици се грижат за него. 

Пред къщата му има табела, която приканва минувачите да се въздържат от галене, когато спи, и да го нахранят с лакомство... или две, когато е навън. 

Според местните и туристите Гацек е „фантастично красив и превъзходен човек“, но има склонност да драска или краде храна, когато е в лошо настроение.

Цветелина Кирилова
1594 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини