Товарният кораб "Дракон" се скачи с Международната космическа станция

  • 16 март 2023 21:11

  • 1632
  • 3
Товарният кораб "Дракон" се скачи с Международната космическа станция
© Туитър

Товарният космически кораб "Дракон" на американската частна компания "Спейс Екс" се скачи с Международната космическа станция (МКС) в рамките на 27-мата търговска мисия за доставка на товари в орбита, съобщи ТАСС, позовавайки се на НАСА.

Скачването беше предавано на сайта на американската космическа агенция.  

Процедурата по скачването в автономен режим беше контролирана от намиращия се на МКС американски астронавт Уорън "Уди" Хобърг.

Корабът "Дракон", изстрелян от Кейп Канаверал във вторник, достави на орбиталната станция над 2,8 тона товар, включително храна, оборудване и материали за научни експерименти.

Освен корабите "Дракон", товари на МКС доставят и "Сигнус" на корпорацията "Нортръп Груман". На връщане към Земята обаче те изгарят в плътните слоеве на атмосферата заедно с отпадъците, които изнасят от станцията. 

Товарен кораб "Дракон" се отправи към МКС с доставки за обитателите на станцията

Понастоящем на МКС се намират космонавтите на Роскосмос Дмитрий Петелин, който е и специален кореспондент на ТАСС, Сергей Прокопиев и Андрей Федяев, астронавтите на НАСА Стивън Боуен, Франк Рубио и Уди Хобърг и астронавтът от Обединените арабски емирства (OAE) Султан ал-Неяди.

Виолета Симеонова
1632 3

Коментари 3

Добави коментар

2023.03.17 | 01:20

3
МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ, ЗА ДА НИ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС ВЕЧЕ СМЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ НАД 4600 ФЕНА ПОДКРЕПЯТ ДНЛ ФЕНТЪЗИ И ЗАПОЧВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ НАГРАДИ ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С НАС ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

2023.03.17 | 00:30

2
Сърцата ни туптят от радост за победата на братушките!
PaulaFox

2023.03.16 | 22:36

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини