Париж забрани на "Мулен Руж" да използва змии в спектаклите си

  • 16 март 2023 20:58

  • 1566
  • 3
Париж забрани на "Мулен Руж" да използва змии в спектаклите си
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Кметството на Париж забрани на прочутото кабаре "Мулен Руж" да използва змии в спектаклите си, съобщи АФП, позовавайки се на копие от писмото на местната управа до кабарето.

Забраната е дошла вследствие на натиск от асоциации за защита на животните.

В ежедневния спектакъл на "Мулен Руж" танцьорка скача в прозрачен басейн с големи питони, които се опитват да задържат главите си над водата.

Двата питона от югоизточна Азия - тигров и мрежест, са защитени видове и са признати като такива от Конвенцията по международната търговия със застрашени видове от дивата фауна и флора, се казва в обосновката на кметството за забраната. Освен това змиите в спектакъла не са водни, макар да плуват добре, и престоят в басейн с вода не е естествен за тях, предава БТА. 

В края на декември "Мулен Руж" отхвърли обвиненията за малтретиране на животни. Според кабарето влечугите са питони плувци, които живеят еднакво добре на водата и на сушата.

През юли 2021 г. кметството на Париж прие Харта за добро отношение към животните и забрани използването на диви животни на места, които са собственост на общината. "Мулен Руж" обаче е частен имот.

Парижката опера предлага нощувка за двама

През май 2022 г. дива птица - марабу - беше използвана в театрална пиеса на институция, чийто принципал е кметството. Тогава местната управа обяви, че театърът се е ангажирал да не нарушава Хартата в бъдещи постановки. 

Виолета Симеонова
1566 3

Коментари 3

Добави коментар

2023.03.17 | 00:30

2
Сърцата ни туптят от радост за победата на братушките!
плуващи

2023.03.17 | 00:53

3
питони
PaulaFox

2023.03.16 | 22:36

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини