Произведение на Банкси си възвърна някои липсващи части

  • 16 февруари 2023 12:31

  • 592
  • 1
Произведение на Банкси си възвърна някои липсващи части
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Стенопис на Банкси, който се появи във вторник в гр. Маргейт, Югоизточна Англия, възвърна някои свои елементи, които бяха премахнати от общински служители, съобщи АФП.

Творбата, наречена "Спирала за мигли за Свети Валентин", изобразява домакиня с вид на жена от 50-те или 60-те години на миналия век, с насинено око и счупен зъб, която изглежда се е скарала със съпруга си в кухнята. От истински стар фризер до стената, пред който има преобърнат стол, сякаш стърчат краката на мъж. 

Отварят музей на Банкси в Брюксел

Общински служители обаче бързо премахнаха стария фризер, което наруши посланието. Те също така премахнаха предмети от улицата около графита.

Властите обясниха, че фризерът е премахнат "от съображения за безопасност, тъй като се е намирал на обществено място". Той е върнат, след като е обезопасен.  

Сега съветът е в контакт със собствениците на къщата, на чиято стена е нарисувана творбата, за да "разбере намеренията им относно запазването й".

Банкси представи нови графити в разрушената Украйна

Кадрите от премахването на предметите предизвикаха възмущение в социалните мрежи и сред минувачите, дошли да видят творбата.

Банкси потвърди авторството си, като публикува снимки в профила си в Инстаграм. Той не реагира на намесата на общинските служители. 

Преди три години загадъчният художник, работещ под псевдоним, също нарисува творба за Деня на влюбените, изобразяваща малко момиченце, което стреля с прашка по букет червени цветя.

Банкси изглежда е авторът на творба върху разрушената украинска къща в Бородянка

Самоличността на Банкси остава неизвестна, но произведенията му се продават за милиони. Знае се, че е от Бристол и в края на 90-те години на миналия век се е преместил да живее в Лондон. Творбите му често са на социална тема - за бездомните, потребителската култура, кризата заради новия коронавирус. От началото на руската инвазия в Украйна Банкси подкрепя украинците. Графитите му обикновено  се появяват неочаквано по градски стени, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
592 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
поредното плоско лайно

2023.02.16 | 12:59

1
Домакинята украйна, натикала путин във фризера. Банкси е шута на глобалния банков елит - лондонския клон.

Добави коментар

Водещи новини