Куриоз: Болид на Ферари се появи на гробище за коли в София

  • 02 февруари 2023 14:15

  • 1533
  • 0
Куриоз: Болид на Ферари се появи на гробище за коли в София
© Twitter
Слушай новината Слушай новината

Защо болид на Ферари е изоставен в гробище за коли в София, питат се големите италиански медии, след като снимка на колата се появи в интернет през януари.

"Да я видиш така, сърцето боли. Ferrari F1, паркирано сред автомобилни отломки, с увиснала предна част", пише италианския всекидневник "Кориера дела Сера" и публикува снимка на болида.

Колата е в катастрофално състояние и със сигурност би заслужила друга подредба, дори ако от някои детайли може да се разбере, че няма нищо общо с истинските едноместни автомобили, карани от Шумахер и Барикело в златната ера на "кончето", отбелязва медията.

Цените, за които сред колекционерите достигат рекордни цифри: през ноември F2003-GA (посветен на Джани Аниели) смени собственика си за 14,5 милиона долара. Те са перфектно поддържани състезателни автомобили и могат да се движат по пистата (без двигател стойността пада драстично), богатите хора, които ги купуват, се включват в клиентската програма на Ferrari F1. Когато искат да карат, те резервират писта (или ако имат такава) и екип от механици пристига от Маранело, за да им помогне.

Милиардер потроши чисто ново "Ферари", считано за едно от най-скъпите в света

Този на "българската" снимка е "макет", една от онези изложбени коли (без механичните елементи), модел, който е пример за F1 от 2005 г., едноместния, с който Шумахер печели току-що едно състезание, отстъпвайки скиптъра на световния шампион на младия Фернандо Алонсо, предава dir.bg

В разцвета си репликата беше много различна от оригиналната червена кола. С лого и спонсори, възпроизведени вярно, но със сензационна изобретателност: графиката на номер 1 напомня на детски коли играчки. Но може би в някоя кръчма или ресторант щеше да свърши по-добре от този ъгъл на сметище, отбелязва "Кориере дела Сера".

Цветелина Кирилова
1533 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини