Гората Хоя Бачу: Бермудският триъгълник на Трансилвания

  • 19 януари 2023 16:24

  • 1483
  • 2
Гората Хоя Бачу: Бермудският триъгълник на Трансилвания
© Инстаграм
Слушай новината Слушай новината

Граф Дракула и неговият замък Бран в Транислвания са световноизвестни. Оказва се обаче, че това не е единственото зловещо място в региона.

Гората Хоя Бачу в Румъния придобива паранормална известност по целия свят, а хората вярват, че мястото е портал към друг свят, който кара посетителите да изчезват.

Тези късметлии, които успяват да се завърнат, разказват, че са се чувствали наблюдавани и губят представа за времето. Съобщават, че са получили странни обриви, мигренозни пристъпи, гадене, изгаряния и драскотини. Хората разказват, че докато са в гората, си спомнят всякакви неща от миналото, но напълно ги забравят, щом излязат от нея. 

Гората Хоя Бачу е разположена в покрайнините на град Клуж-Напока, на северната граница на Румъния. Тя обхваща 250 хектара и се смята за едно от най-обитаваните от духове места на планетата заради странни паранормални явления, които се случват в нея, пише Мybestplace.

Пет от най-мистериозните изчезвания в Бермудския тиъгълник

В Хоя Бачу стотици хора докладват, че са видели летящи чинии и НЛО, а сред причудливите дървета често се чува детски и женски смях, от който кръвта се смразява. Снимките, направени на това злокобно място, са пълни с мистериозни призрачни силуети, пише daeu.eu.

Тази стара гора се намира близо до град Клуж-Напока, но очаквано не се ползва с популярност сред местното население. Почти невъзможно е да принудите някой от жителите да посети мястото. Гората Хоя Бачу е добила популярност като „Бермудският триъгълник на Трансилвания”. Хората смятат, че тя е обиталище на дявола, вярва се, че там живеят призраци, дори извънземни. 

Биолог прекарва десетилетие в гората

Мястото придобива известност през 60-те години на миналия век. Става популярно, след като биологът Александър Суифт снима летящ обект в небето над гората. Биологът прекарва десетилетие в изучаване на паранормалните явления в мистериозната гора Хоя Бачу. Той живее в мъгливия лес, наблюдавайки растителността и животните, които го обитават. Описва пребиваването си на това злокобно място като странна смесица от страх, паника и неприятни чувства. Разказва за странни звуци, шумолене и гласове, които се чуват от място, напълно пусто от живи същества. След като прекарва десетилетие там, той разкрива, че през цялото време е искал да си тръгне, но сякаш някой го е държал в тази гора.

Биологът описва как е наблюдавал странно зеленикаво-синьо сияние в дълбините на горския гъсталак. Скоро след това струя зелена мъгла започнала да пълзи към него като змия. Най-интересното, което ученият наблюдава, се оказва видимо едва след като проявява направените в гората снимки. Оказва се, че на всички кадри се виждат странни и удивителни силуети, които биологът не е забелязал по-рано. По думите му всички направени кадри са иззети от румънските специални служби и те никога не са били видени от широката общественост.

Наблюдение на НЛО

Друг любопитен инцидент става на 18 август 1968 година. Тогава военният Емил Барнет отива със съпругата си и свои приятели на излет сред природата. За място на своята почивка те избират именно гората Хоя Бачу. Около 13,00 часа Емил отива да търси дърва за огън, когато неговите приятели започнали да крещят. Мъжът се огледал и забелязал в небето неидентифициран летящ обект под формата на кръг. Той летял плавно, бавно и безшумно из небето. Изведнъж обектът започнал да свети още по-силно, след което бързо изчезнал в дълбините на небето. Емил успял да направи 3 снимки. Към днешна дата тези изображения на НЛО се смятат за най-ясните от всички направени снимки в цяла Европа.

Кадрите са щателно прегледани, изследвани и признати за автентични от много експерти. Комунистическото правителство на Румъния приравнява вярата в паранормалното с лудост и държавен саботаж затова малко, след като показва снимките, Барнет губи работата си, пише The ​​Independent.

Пред изданието говори местен гид на име Алекс. Той казва, че не обича да спи в гората. Споделя, че първия път, когато лагерува там заедно със свои приятели, никой от компанията не могъл да спи. Те непрекъснато били будени от много силен шум на копита като на кон или голям елен. Всеки път, когато някой от смелчаците подавал глава от палатката, за да провери какво е съществото, което издава тези звуци, шумът спирал. Всъщност местните хора не вярват в извънземни, те са убедени, че гората е прокълната и там живее зло същество на име Белиал. Той е древен източноевропейски демон на разрушението, страха и разврата.  

Името си получава заради изчезнал овчар

Бермудския триъгълник на Трансилвания, гората Хоя Бачу получава името си от необяснимо събитие. Случката е свързана с мистериозното изчезване на овчар и неговите 200 овце, които никога повече не се появяват. 

Овчарят пасял стадото си и ги завел до края на гората, обгърната в мъгла. От тогава нито той, нито овцете са забелязани. Търсенето им не дава резултат. Не са открити нито останки, нито кости, нито каквито и да било следи. Те просто изчезват, оставяйки след себе си необяснима мистерия.

С тази случка историите за необяснимото изчезване на хора в района не приключват. Скоро, след като овчарят се изгубва, в гората отива влюбена двойка. Те решават да проверят легендата, към която са скептични. Скоро след това любовта им приключва. Момичето се прибира на сутринта у дома в състояние на шок. Изпратена е в психиатрия, за да се лекува. Нейният приятел изчезва безследно. Както и при овчаря, така и в този случай, не са открити никакви следи. Историята е обширно и сензационно разказана по страниците на местните вестници.

Дете не остарява и ден за 5 години

Има още един смразяващ кръвта случай, който се разказва като легенда от уста на уста от местните хора. Това е историята на петгодишно момиче, което изчезва в гората по време на разходка. Организирано е мащабно издирване, но детето не е открито никъде. Хората изгубили надежда, че някога ще открият момиченцето, но 5 години след изчезването си то се появява отново живо и здраво. Детето все още носело дрехите, с които било облечено в деня, в който се изгубило. Момичето не можело да си спомни абсолютно нищо от времето, което е прекарало в неизвестност. Загадка остава къде е била през цялото това време и как е оцеляла по време на суровите румънски зими, пише Тhelittlehouseofhorrors.

Още по-притеснителен бил фактът, че за тези пет години детето не е пораснало и с ден. То изглеждало по абсолютно същия начин, по който и преди да изчезне. Легенда, свързана с Хоя Бачу, разказва за жена, която е намерена да се лута из гората с монета от XV век в джоба си.

Освен тези странни събития, има много съобщения от смелчаци, чието любопитство ги е отвело в гората. Част от тях успяват да излязат от там с изгаряния, тежки обриви, главоболие и висока температура. Някои от проведените в района изследвания разкриват по-висока от обичайната радиоактивност, излъчваща се от съдържащия се в почвата уран.

Дърветата на Хоя Бачу

Дори дърветата в тази прокълната гора крият загадка. Призрачната странно извита растителност, с която е обрасла гората, само допълва зловещата атмосфера.  Дърветата са на повече от двеста години, но изглеждат като млади фиданки. Повечето от тях са усукани в ствола или с необичайна форма. Имат странно изкривяване в основата си. Много от тях растат на зиг-заг или на спирали, феномен, който не е обяснен правдоподобно от нито един от учените, които са ги изследвали. Още по-мистериозен е фактът, че всяко дърво, което расте спираловидно, го прави в посока на часовниковата стрелка.Но не това е най-зловещият факт за местната растителност. По голямата част от паранормалната активност се оказва концентрирана в определена част от гората, в която няма дървета. Мястото е оформено в идеален кръг. Учени са тествали състава на почвата в тази зона. Не са открити никакви аномалии или причини, които биха попречили на растежа на какъвто и да е растителен свят.

Портал към друг свят или паралелна вселена

Всички тези докладвани феномени, съчетани с многобройните фотографски свидетелства за извънземни светлини и и мистериозни сфери, появяващи се в гората, превръщат гора Хоя Бачу едно от най-добре документираните места с паранормални явления в света. Науката все още не е в състояние да обясни източника на този странен феномен и все още очаква отговори. Докато загадката е неразрешена, митове и легенди ще се разпространяват, успоредно с реалните факти, наричайки това зловещо място портал към друг свят или паралелна непозната вселена.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1483 2

Коментари 2

Добави коментар

2023.01.20 | 09:18

2
В тая гора трябва да се разходят дУпетатите от БСП, ПП, ВЪЗРАЖДАНЕ-копейкин, да изчезнат завинаги.
PaulaFox

2023.01.19 | 23:22

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини