Армия от патици се бори с вредителите на лозята в Южна Африка

  • 16 януари 2023 15:25

  • 669
  • 2
Армия от патици се бори с вредителите на лозята в Южна Африка
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Ята бели, черни и кафяви патици търсят охлюви и насекоми, докато "патрулират" лозовите масиви в южноафриканския винарски град Стеленбош, помагайки на собствениците да не използват пестициди и синтетични торове, пише Ройтерс, цитирана от БТА.

Около 500 индийски патици бегачи работят като естествен контрол на вредителите във винарското имение "Ферхеньохд льов" (Vergenoegd Löw), но също така забавляват туристите, докато те опитват виното. "Наричаме ги войниците на лозята", каза управляващият директор на имението Кориус Висер.

Патиците са в основата на регенеративните селскостопански практики на винарната и по-специално индийските патици бегачи, които имат дълги крака и изправена стойка. Това означава, че могат да достигнат до охлюви между листата.

Богатият на хранителни вещества естествен тор от патици и други животни пък гарантира, че лозето работи възможно най-устойчиво.

Южна Африка спира износа на портокали за ЕС заради гъбични заболявания

Следвайки водача си, патиците "маршируват" в конвой през лозята. "Удивително е как се държат, вървят в редица и все едно са в армията", коментира туристът Мерл Холдсуърт.

Патиците следват дневната си рутин. Сутрин отиват в лозята, за да предотвратят щети по реколтата, а вечер се връщат в заграждението си, за да кълват гранули питателна храна за птици, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
669 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.16 | 18:25

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

2023.01.16 | 16:33

1
нашите мисирки да взимат пример.

Добави коментар

Водещи новини