Деца от плевенска арт школа са отличени от международен конкурс в Румъния

  • 12 януари 2023 11:32

  • 269
  • 0
Деца от плевенска арт школа са отличени от международен конкурс в Румъния
© Pixabay

Деца от плевенската арт школа "Колорит" са отличени от международния конкурс "Piatra Neamt creativ", проведен в Румъния. Това съобщи за БТА Майя Ананиева, арт педагог и ръководител на школата. Организатор на международния форум е Културна асоциация Arte.Ro.

"Колорит" е удостоена със златен медал за колекция. С голямата награда и златен медал са отличени Таня Косташка (11г.) и Яна Стоянова (16г.). Златни отличия са присъдени на още седем малки художници, сребърни награди са получили десет деца. С приз "Single Selection" са удостоени шестима от възпитаниците на арт школата. 

Над 370 деца се включиха в конкурса за коледна картичка на Община Добрич

Темите, по които са работили малките творци, са били "Архитектура" и "Цветя". Творбите им са представени в международна изложба.

Това е триумфална победа на арт школа "Колорит" сред много силно присъствие на школи от цял свят. В колекцията "Цветя" малките художници представиха рисунки, изпълнени в експериментална техника "рисуване с балони", която дава неограничени възможности за експресивна живопис и невероятно свежо въздействие, коментира Майя Ананиева, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
269 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини