Ето коя е най-търсената дума на 2022 година

  • 01 декември 2022 10:29

  • 847
  • 1
Ето коя е най-търсената дума на 2022 година
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Думата "Gaslighting" със значение на психологическа манипулация, с която някой се опитва да всее неувереност и объркване у жертва, е най-търсената в онлайн речника merriam-webster.com за 2022 г., съобщи АП.

Регистрирани са 1740 процента повече търсения на значението, отколкото през предходната година. Gaslighting е дума, която започна да се употребява изключително често в английския език особено през последните четири години. 

Терминът се използва и от психотерапевти за описание на контрол във връзка, изпълнена с насилие. Сайтът мerriam-webster регистрира 100 млн. търсения на месец. Изборът на дума на годината се основава само на честотата на търсене. През 2021 г. дума номер едно е била “ваксина“.

Какво питат "Гугъл" в Русия и Украйна?

Останалите думи в Топ 10 на 2022 година са: “олигарх” (търсена след руската инвазия в Украйна), “омикрон” (свързана с пандемията от КОВИД-10), “узаконяване“ (след отмяната на правото на аборт в САЩ), „кралица консорт“ (заради титлата на Камила съпругата на крал Чарлз), „атака“ (свързана с претърсването на дома на Доналд Тръмп), „чувстващ“ (свързана с проект за изкуствен интелект), „кенсъл култура“, „ЛГБТКИА“, „глина“, пише каналът Vbox7.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
847 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.12.01 | 20:25

1
АБСТРАХИЙРАЙТЕ СЕ ОТ ТОВА И МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ„ ЗА ДА НИЕ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС НИ ПОСЕТЕТЕ ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН! F A N T A S Y D N L . F R E E . B G

Добави коментар

Водещи новини