Миниатюрна рождествена сцена е изложена в Бирмингам

  • 28 ноември 2022 14:57

  • 455
  • 2
Миниатюрна рождествена сцена е изложена в Бирмингам
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Микроскопично изображение на ясла, смятано за най-малката рождествена сцена в света, е изложена в Бирмингам, съобщава БТА.

Сцената е гравирана на ръка от Греъм Шорт върху златна люспа, поставена в ушите на игла. Той е използвал мощен медицински микроскоп и докато е работел, е пиел лекарство, което да намалява пулса му. Гравирал е между ударите на сърцето си. Освен това си инжектирал ботокс около очите, за да ограничава потрепване на мускулите и разсейване заради нерви. 

Отвориха за посетители Дървото на Дева Мария

"Знам, че е малко крайно", признава той. 

Микрогравьорът е изработил с подобен метод портрет на кралица Елизабет Втора върху глава на топлийка. Той е продаден за 100 000 британски лири. 

Посетителите на Рождественския фестивал в църквата "Сейнт Лорънс" в Нортфийлд могат да видят миниатюрата под микроскоп. Тя е в изложба с рождествени сцени от цял свят.  

Последвайте канала на

Мая Йорданова
455 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.11.28 | 21:17

2
АБСТРАХИЙРАЙТЕ СЕ ОТ ТОВА И МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ„ ЗА ДА НИЕ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС НИ ПОСЕТЕТЕ ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН! F A N T A S Y D N L . F R E E . B G
PaulaFox

2022.11.28 | 17:22

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини