Британски студенти изчислиха скоростта на Батман

  • 10 юли 2012 13:05

  • 1409
  • 1
Британски студенти изчислиха скоростта на Батман
©

Дегизираният като прилеп борец срещу престъпността би могъл да лети, но малко след като се издигне във въздуха, би се ударил в земята и вероятно ще загине, изчислиха група британски студенти по физика, съобщи dnevnik.bg, цитирайки "Ройтерс".

Четирима студенти от университета в Лестър твърдят, че Батман може да се носи във въздуха, използвайки своята пелерина подобно на видяното във филма от 2005 г. "Батман в началото".

"Ако Батман иска да оцелее след полета, той със сигурност има нужда от по-голям плащ. Ако обаче иска да не променя стила си, той трябва да има някакво активно задвижване, нещо като струи, които да го поддържат по време на полета", казва 22-годишният Дейвид Маршал, който е един от студентите, направили изчисленията.

В курсова работа, озаглавена "Траекторията на един падащ Батман", групата студенти твърди, че ако той скочи от 150-метрова сграда, плащът му с размах 4.7 метра би му позволил да се носи около 350 метра. Така той би достигнал скорост от 109 километра в час, а при удар в земята скоростта му би била около 80 км/час, което почти със сигурност ще се окаже фатално.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1409 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
боклуци с боклуци

2012.07.10 | 13:46

1
потресаваща новина

Добави коментар

Водещи новини