Започва ХХХ-то софийско изложение на минерали, скъпоценни камъни и фосили

  • 03 октомври 2022 15:30

  • 1176
  • 1
Започва ХХХ-то софийско изложение на минерали, скъпоценни камъни и фосили
© Музей “Земята и хората”
Слушай новината Слушай новината

На 7, 8 и 9 октомври в Националния Музей “Земята и хората” ще се проведе ХХХ-то Софийско изложение на минерали, скъпоценни камъни и фосили.

Участие са заявили над 60 изложители. Очакват се участници от Армения и Румъния. Това са фирми и колекционери на минерали и фосили, творци със свои авторски изделия с минерали, природни картини, сувенири. Посетителите могат да видят и да си купят обработени скъпоценни и декоративни камъни, и разнообразни изделия от тях.

За колекционерите ще се предлагат минерали от български находища, редки и екзотични минерали - образци с изключителна класа от цял свят, от световно известни и наскоро открити находища в: Южна Африка, Мозамбик, Заир, Намибия, Етиопия, Малави, Мадагаскар, Танзания, Мароко, Индия, Пакистан, Русия, Боливия, Конго, Бразилия, Мексико, Австралия, Англия, Индонезия, Доминиканската република.

Започва ХХIX изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни в София

Падналите върху земната повърхност твърди тела с извънземен произход винаги са провокирали интереса и на учените, и на широката общественост.

По време на изложението ще може да се видят късчета от различни видове метеорити.

Ще се проведат конкурси за най-добър образец от страната и света, най-добро изделие от минерал или най-добър скъпоценен камък.

Специално за децата - на 8 и 9 (събота и неделя) между 11.00 и 17.00 часа ще бъдат организирани:

- „Треска за злато” - демонстрации за промиване на злато от речен пясък

- Ателие за изработване на дребни бижута и декорации с мъниста Изложението ще се проведе на първия етаж в експозиционната зала на музея.

Работното време на музея по време на изложението ще е от 10 до 19 часа, а входът - с билети от 2 лева.

Мая Йорданова
1176 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.03 | 22:10

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини