Мини пречиствателни станции създаде сър Ричард Брансън

  • 04 юли 2012 10:00

  • 1039
  • 0
Мини пречиствателни станции създаде сър Ричард Брансън
©

Пословичен е стремежът на сър Ричард Брансън за опазване на океаните от замърсяване. Но едно посещение в Израел го кара да погледне на проблема от друг ъгъл и да осъзнае, че потреблението на вода трябва коренно да се промени. Резултатът: милиардерът започва да произвежда домашни пречиствателни станции за вода. В Израел има подобни уреди от няколко години, но там хората имат друго отношение към водата, обяснява предприемачът.

Чаша студена вода била поднесена на милиардера от собственика на най-голямата хранителна компания в Израел. Тя се оказала достатъчна двамата да започнат общ бизнес. Брансън и неговият партньор са напълно убедени в успеха и смисъла на начинанието. Всеки иска да спести енергия, а и пари.

Новият уред вече си проправя път на израелския пазар. По думите на Брансън, 20 процента от домакинствата в Израел вече имат такива машини. Ако успеем да постигнем дори малък процент в Англия, то тогава можем да кажем, че сме успели.

Предприемачът има за цел да убеди около 10 милиона британски домакинства в ползата и качествата на миниатюрните пречиствателни станции. Той се надява да убеди в същото още французите и австралийците.

Предимствата на уредите всъщност са безспорни. Те филтрират бързо чешмяната вода. Могат да я подгряват или охлаждат. Засега цената им е по-скоро солена - около 500 долара. А и филтрите трябва се сменят на всеки 6 месеца. Но какво е всичко това в сравнение с дългосрочното мъкнене на пластмасови бутилки вкъщи и трупането на опаковки, смятат производителите.

Последвайте канала на

1039 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини