Удариха джакпот 11 млн. евро от лотарията в Словения

  • 09 септември 2022 10:20

  • 896
  • 0
Удариха джакпот 11 млн. евро от лотарията в Словения
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Късметлия спечели 11 милиона евро тази седмица от международната лотарийна игра Викинглото  (Vikinglotto) с билет, купен в Любляна. Това е първият джакпот на играта, спечелен в Словения, съобщи словенският лотариен оператор Лотария Словения (Loterija Slovenije), цитиран от сайта „Словения таймс“.

След приспадане на данъка, който ще бъде прибран от общината, където живее притежателят на печелившия билет, за него ще остане сумата от 9,152 млн. евро.

Викинглото се играе в десет участващи в този вид лотарийна игра държави - Белгия, Дания, Естония, Финландия, Исландия, Латвия, Литва, Норвегия, Словения и Швеция, предаде БТА.

Нов тото милионер в Пазарджик

В Словения, където играта присъства от 2017 г., най-голямата печалба досега е била 80 000 евро, уточни Лотария Словения.

Операторът добави, че е събрал общо 4,6 милиона евро такси за почти пет години чрез Викинглото, с които се подкрепят годишно над 500 хуманитарни и спортни организации и проекти.

Участниците в играта са внесли допълнително 2,5 милиона евро данъци в националния бюджет, като същевременно са подкрепили и общините си.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
896 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини