Баща със Синдром на Даун помогна на сина си да стане лекар

  • 30 август 2022 16:28

  • 8305
  • 0
Баща със Синдром на Даун помогна на сина си да стане лекар
© Instagram
Слушай новината Слушай новината

Историята на баща със Синдром на Даун, който направи всичко, за да стане синът му лекар, трогна интернет.

Често срещано е погрешното схващане за хората със Синдрома на Даун, че те не могат да имат деца. Жените със Синдром на Даун могат да раждат деца, а в изключително редки случаи и мъжете могат да станат бащи.

Мъж със Синдром на Даун на име Джад Исса и съпругата му имат син, който днес е успешен лекар. Семейство е от Сирия, а историята му доказва, че няма нищо по-силно от  безкористната любов, съобщава БТВ.

Как живее в принудителната изолация семейство с дете със синдром на Даун?

Когато синът на Джад - Садер, се ражда, той е посрещнат в семейството като всяко едно бебе. Садер разказва, че си спомня, че като дете се е чувствал много обичан и баща му е прекарвал времето си с него в много игри. Местната общност също подкрепя семейството и ги приема такива, каквито са.

Бащата работи усилено в мелница за пшеница, за да може синът му да постигне мечтите си. Той успява да сперти пари за обучението на Садер. Именно това вдъхновява синът на Джад да стане лекар.

"Мисля, че щях да бъда много по-малко развълнуван от живота и много по-малко запален по това, което правя, ако нямах моя специален баща", казва Садер.

Сега той е зъболекар, което е една от най-добрите и високоплатени професии в Сирия, а щастието на Джад няма граници.

Когато синът му все още учи, Джад го представя на нови хора, като им казва - "синът ми е лекар" с насълзени от щастие очи.

Семейството е живото доказателство, че стереотипите трябва да се разбиват.

Говорейки за връзката, която споделят родителите му, Садер каза, че въпреки че са заедно от десетилетия, любовта между майка му и баща му все още е такава сякаш са се оженили вчера. Те прекрасно разбират нуждите на другия. Обичат да се разхождат заедно, а понякога просто седят и разговарят с часове.

Садер отдава заслугата за успеха си на баща си и признава, че се гордее с него, както и баща му с него. Вдъхновяващият дует обича да гледа филми заедно през свободното си време.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8305 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини