Учени разчетоха "езика" на кучешката опашка

  • 26 юли 2022 12:24

  • 4941
  • 3
Учени разчетоха "езика" на кучешката опашка
© Pixabay

Начинът, по който кучетата махат с опашките си, издава техните чувства, установиха изследователи от Китайската академия на науките,  пише "Дейли мейл".

Авторите на изследването са използвали система за проследяване на движението, за да анализират 21 000 махания на опашката на десет кучета от породата бигъл. По време на експеримента животните са прекарали три дни с непознати хора, които са им показвали добро отношение - галили са ги, хранили са ги и са си играли с тях.

Изследователите са установили, че когато кучетата се срещат с непознати, те махат с опашка наляво. Когато обаче виждат хора, с които са общували преди, движенията на опашката им са насочени предимно надясно.

Според специалистите кучетата махат с опашка на дясната страна поради активирането на лявото полукълбо на мозъка, което обработва положителните емоции. Това означава, че ако маха с опашка надясно, домашен любимец е щастлив и доволен. Ако опашката му се върти повече наляво, може да се предположи, че кучето е нервно или уплашено, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
4941 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Stamatis

2022.07.26 | 16:11

3
Ще са много учени, ако разчетат езика на патката на кучето! ако е на ляво какво и т.н.
?

2022.07.26 | 13:20

2
ГОЛЯМА СТАТИЯ, ДУМА ДА НЯМА! КАКВИ СА ТИЯ ДВЕ ИЗРЕЧЕНИЯ. ТОВА Е ТОЛКОВА ОГРОМНА ТЕМА. НЯКОЙ ГЛЕДАЛ ЛИЕ СИЗЪР МИЛЪН ПО АНИМАЛ ПЛАНЕТ. ДОСЕГА НЕ СЪМ ВИДЯЛ КУЧЕ ДА МАХА ОПАШКА САМО НА ЕДНА СТРАНА. МАХА НАЛЯВО И НАДЯСНО,КОЕТО ЗНАЧИ ,ЧЕ МУ СЕ ИГРАЕ И Е ЩАСТЛИВО. АКО ОПАШКАТА Е НАВРЯНА МЕЖДУ КРАКАТА МУ Е МНОГО УПЛАШЕНО. АКО ОБАЧЕ ОПАШКАТА Е НАВИРЕНА КАТО ЗНАМЕ И НЕ Я ДВИЖИ НАНИКЪДЕ- БЯГАЙТЕ ПО-ДАЛЕЧЕ И НЕ ГО ГЛЕДАЙТЕ В ОЧИТЕ- КУЧЕТО Е АГРЕСИВНО И НАПАДАТЕЛНО. ИМА ОЩЕ МНОГО ПО ТЕМАТА,КОЙТО ГО ИНТЕРЕСУВА МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕ В НЕТА.

2022.07.26 | 13:16

1
Това всеки нормален кучкар го научава за две седмици.

Добави коментар

Водещи новини