Пореден абсурд застрашава популацията на носорозите

  • 26 юни 2012 16:34

  • 986
  • 2
Пореден абсурд застрашава популацията на носорозите
©

В Азия упорито се твърди, че стрит на прах рог от носорог действа като панацея за широк кръг човешки заболявания.

Това доведе до засилено търсене на ценната съставка по света, а следователно и до край на живота на стотици носорози в Африка. Бракониерството, което така или иначе е проблем в резерватите на континента, се разрази с нова сила, съобщава БНТ.

Търсенето породи и абсурди в Европа, като крадци атакуваха носорозите в зоопаркове и музеи. Управители на музеи се принудиха да заменят оригиналните образци на рогове с реплики.

Вече няколко организирани престъпни групи за търговия с ценната стока действат по света. Европол полага усилия, за да пресече абсурдната дейност. А британският принц Уилям се опита да направи проблема публично достояние, като прехвърли три черни носорога от Кент в Танзания, за да разнообрази местната популация. Той призова хората, купуващи крайните продукти като рогове и слонова кост да спрат с това престъпно деяние.

Изследванията на престижни лаборатории пък показват категорично, че е все едно дали приемате стрит на прах рог от носорог, или си гризете ноктите.

Остава потребителите да се вслушат в този съвет и да престанат да вярват на слухове, дори и в отчаянието си. Защото абсурдите пораждат абсурди, а от това печели черният пазар.

Последвайте канала на

986 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Diane

2013.07.22 | 13:25

2
I was struck by the hosntey of your posting
Christian

2013.07.19 | 13:19

1
I told my kids we'd play after I found what I neddee. Damnit.

Добави коментар

Водещи новини