Изпълнителният директор на "Пфайзер" Алберт Бурла получи наградата "Генезис" на церемония в Ерусалим

  • 30 юни 2022 13:02

  • 711
  • 2
Изпълнителният директор на "Пфайзер" Алберт Бурла получи наградата "Генезис" на церемония в Ерусалим
© Getty Images

Изпълнителният директор на компанията "Пфайзер" Алберт Бурла получи тазгодишната престижна награда "Генезис" на тържествена церемония в Ерусалим, съобщи "Таймс ъв Израел".

Той е отличен за усилията си, свързани с разработването на ваксината срещу Ковид-19.  Според фондацията, която дава наградата,  Бурла е проявил "лидерство, решителност и ... готовност да поема големи рискове".

Призът "Генезис" беше връчен от президента на Израел Ицхак Херцог. Той даде висока оценка за работата на специалистите на компанията. "Тази ваксина ни даде свобода, която си мислехме, че сме изгубили", отбеляза държавният глава. 

Отличието, което е с премия от един милион щатски долара, се присъжда всяка година за професионални постижения, принос за развитието на човечеството и отдаденост към еврейските ценности. 

Алберт Бурла, който е син на оцелели от Холокоста, е роден в Гърция. Той обяви, че ще дари наградата за проекти, насочени към съхраняване на паметта за жертвите на Холокоста в родната му страна. 

Сред носителите на наградата "Генезис" са бизнес лидери и хора на изкуството, допълва БТА. Миналата година тя беше спечелена от Стивън Спилбърг. С "Генезис" са отличавани също бизнесменът и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, актьорът Майкъл Дъглъс, цигуларят Ицхак Пърлман, скулпторът Аниш Капур и др. 

Последвайте канала на

Весела Найденова
711 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.06.30 | 13:44

2
егати съчетанието - пфайзер-генезис-ерусалим-холокоста, да ти настърхне кожата от ужас!
Sarbeca Z

2022.06.30 | 13:36

1
Престъпниците от масонските ложи… ваксина, която не действа очевидно

Добави коментар

Водещи новини