Мъж с ампутирани крака покори Килиманджаро (снимки)

  • 23 юни 2012 13:45

  • 5065
  • 5
Мъж с ампутирани крака покори Килиманджаро (снимки)
©

Канадец с ампутирани два крака успя да изкачи Килиманджаро. Това стана след като осем дни се катери по планината до върха само с помощта на ръцете си, съобщи actualno.com, позовавайки се на АФП.

Спенсър Уест, 31-годишен жител на Торонто, изкачи най-високия връх на Африка – близо 6000 м – използвайки ръцете си, за да преодолее 80% от разстоянието и инвалидна носилка за най-трудните участъци.

Младият мъж губи краката си още на 5-годишна възраст, вследствие на генетична малформация (агенезия - липса на орган или част от орган - в случая на сакрума, част от гръбначния стълб), която парализира долните му крайници. Впоследствие се наложила пълна ампутация на краката му.



Най-добрите приятели на Спенсър – Дейвид Джонсън и Алекс Меерс – го придружават в екстремното му изкачване, чиято цел е преди всичко хуманитарна.



Тримата заедно са събрали над 500 000 канадски долара за хуманитарна организация (Free The Children), която полага усилия да осигури снабдяването с питейна вода на стотици хора в Кения, засегната от най-свирепата суша за последните шестдесет години.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
5065 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.06.06 | 19:49

5
Да са живи и здрави негрите дето му носят багажа и му бутат количката до него, че без тях няма да изкачи нищо. Дано поне да им е платил като хората. А иначе, да не дава Господ да станеш инвалид, щото ако станеш и Еверест да изкачиш все е тая.
Надя Иванова

2012.06.24 | 23:21

3
Възхищавам ти се,Спенсър! Ти показа какво означава достойнство,сила и чест.

2014.06.06 | 19:48

4
Не разбрах Наде, кое е трудното в случая, че така възторжено квичиш? Човека е има придружители, помагачи и се е качил, за колкото време е успял. На трудните места са го носили. Оня французин дето без крака и ръце преплувал Червено море, ясно, че е направил геройство, но този не е.

2012.06.24 | 17:01

1
Какво означава достойнство сила и чест? Помогнал ли е на пострадалите от сушата кенийци? Реално не. Щото от събраните пари 150 хиляди вероятно е струвала експедицията само, а с другите какво може да им помогне? Да им купи бутилки с минерална вода освен? Аз не разбрах, всъщност какво им е помогнал изобщо. Това не го пише, а то е най-важното. Защото заради това са им дарили пари хората. Иначе е ясно, че един човек дори да е без крака, като има водачи, придружители и носачи ще се качи все някога на върха. Направил си е екскурзия и реклама - добре за него, може би е привлякъл вниманието на хората към проблема със сушата в Кения - още по-добре, ако е така. Но това е всичко. Дали е малко или не е, друг въпрос.
Аноним

2012.06.24 | 23:21

2
ето това е силата на волята! и това е едно от истинските постижения... не като повечето тинейджъри които смятат че е постижение да се напият до припадък и да се напушат до безсъзнание, че и се хвалят със това и го разправят се едно е геройство...

Добави коментар

Водещи новини