Индийски гуру: За 1 ден могат да се свалят 20 кг

  • 20 юни 2012 14:11

  • 2847
  • 0
Индийски гуру: За 1 ден могат да се свалят 20 кг
©

Ако един човек е много, много дебел той може да смъкне 20 килограма само за 1 ден, не 1 месец. С това твърдение Мастър Аман Соод шокира вчера водещите на предаването "Преди обяд" по BTV, пише actualno.com.

Индийският гуру обясни, че 100-процентов бърз резултат може да се постигне с детоксикираща йога. Такава детокс терапия не съществува в медицинската практика – има я единствено в йога. Чрез нея се пречиства вътрешната система, което дава моментални резултати. Започва се с пиене на специален вид вода, която стимулира метаболизма на клетките. Във водата се слага т.нар. планинска сол, която не вдига кръвното налягане, понякога се добавя и лимон. Правят се и йога упражнения, едно от които  се нарича "миялна машина" - движение на вътрешния мускул на дебелото черво.

Аман Соод призна, че преди да започне да се занимава с йога е мислил, че никога няма да може да направи и една от асаните, които изпълнява сега.

Въпреки че е много млад, само на 27 години, Мастър Соод е Директор на йога федерацията в Тайланд. За него йогата не е религия, а просто начин на живот. Живот без болка и излишни килограми. Повече от 10 години предава знанията си по целия свят.

В България ще води курсове по отслабваща йога, йога за болки в гърба и ставите и хата йога. Практиките ще се проведат в Пловдив, в център "Гарабитов" - йога зала "Шри Чинмой" на 22, 23 и 24 юни (петък, събота и неделя), от 11 до 14.30 часа. Необходимо е предварително записване.


"Йогата няма да ви направи по-слаби с магическа пръчка, а по-балансирани", каза още индийският мастър. Човек се успокоява и ако е по-пълничък започва да отслабва, ако е прекалено слаб започва да наддава. Това е постигане на баланс. Йогата обединява тялото ни, начина на дишане и душата ни – това е един комплекс. Помага ни за себепознаването. Отслабващата йога и хата йога може да се прави и от малки деца. Методите обаче са специално за тях – по-забавни, допълни индийският гуру.

Така популярната в момента в САЩ хот йога или още гола йога, според Соод е подходяща най-вече за хора с огромно свръхтегло.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2847 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини