Как Мирон превъртя Св. Валентин?

  • 10 февруари 2022 16:44

  • 22922
  • 0
Как Мирон превъртя Св. Валентин?
©

КРАТЪК НАРЪЧНИК КАК ДА НЕ БЪДЕШ БАНАЛЕН ЗА СВЕТИ ВАЛЕНТИН

Как да не бъдеш банален? Това е най-големият проблем с наближаването на 14-ти февруари. Сърцата, плюшените мечета и розите не само са втръснали, но и са крайно недостатъчни, поне в моя случай. Е, за скромния бюджет на един тинейджър или 20 годишен момък, букет и шоколад може да се окажат сериозна инвестиция, но си заслужава, когато целта е жадувано с трепет мачкане на чаршафи. При по-зрелите мъже, обаче, предизвикателството е значително по-сложно. Колкото по-дълга е една връзка, толкова по-трудно е да поддържаш огъня с нови и нови изненади, а залогът вече не е толкова за мачкането на чаршафите, а по-скоро за тяхното гладене.

Преди 15 години направих най-големия подарък на жена ми – син, на име Валентин. Сега на всеки 14-ти февруари празнуваме имен ден на ултимативния плод на любовта ни. Такъв подарък няма как да го биеш (ъ-ъ нямам предвид да бием момчето, сещате се), а освен това бебетата изискват по-сериозно планиране. Затова да поразсъждаваме какви оригинални алтернативи има.

Да счупиш огледало носи седем години нещастна любов – същият ефект можете да постигнете с подарък тиган или тенджера за Свети Валентин. Това, че любовта на мъжа минава през стомаха, не е оправдание да подариш на любимата си каквото и да е, свързано с кухненски задължения. Също така не е романтично да подхождаш с елементарни хитрости – например да замениш плюшеното мече с плюшено тигърче (или по-лошо – крокодилче) или пък букетът рози със саксия мушкато. Никакъв хумор! Казва ви го сценарист на комедии с над 20 годишен стаж в телевизията. И също с над 25 годишна връзка. Бижута, дрехи, екскурзии – всичко е по-добре. Но година след година хрумките почват да намаляват…

Тия дни направо се родих, защото открих цял набор от идеи за хубави подаръци на напълно неочаквано място – платежното приложение Settle. Инсталираш си го на смартфона, свързваш го с банковата си карта     и можеш да пращаш и получаваш пари от други потребители на мига. Може дoри да си чатите през приложението (само намигвам към тези, които имат по повече от един 'другар в живота'- в този чат няма кой да надниква). Settle предлага намаления при техни партньори – щом ги видях, още на пръв поглед ми се оформи план за оригинални подаръци за следващите поне пет години. 

Кое по-напред? Забелязах туристическа агенция – предлагат бая оригинални пътувания. Вярно, че след това двугодишно заточение у дома съм готов на всичко, за да избягам от вкъщи, но това звучи жестоко: „Принцесата на Пирин“, „Водопадът на Сътворението“ или пък „Африканско сафари в България“! Все още не съм готов за „Рафтинг по Струма и пещера Лепеница“, защото допреди пандемията дори земетресение не можеше да ме накара да измина стоте метра от нас до Борисовата градина. Имат още много оферти, всичко с намаление през Settle.

Ако искате нещо по-непосредствено, което да отворите баш на 14-ти, открих онлайн магазина за вино Seewines. Те предлагат качествени вина, които са екстра за подарък, защото винаги прави добро впечатление, ако се постараеш да поглезиш половинката си с нещо на високо ниво. Между другото, първото ми напиване в живота беше с бутилка Карловски мискет от някакъв хоремаг в Калофер, мисля, че струваше около 4000… преди деноминацията на лева (значи 4 лв. сегашни пари). Такъв спомен ми остави, че ме заболява главата само при споменаването му. Seewines е нещо като пещерата на Аладин, но за хубаво вино – стар свят, нов свят, че и промоции за Свети Валентин и 10% отстъпка при плащане със Settle.

Една жена колкото и дрехи да има, винаги може още. Моята, например, си отделя половин час сутрин само за 2-3 преобличания. Няма такъв вариант да отиде на работа с първия си избор. Така че дреха за подарък винаги е оригинална идея, стига да не е кухненска престилка. Settle партнират с множество бутици и магазини за дрехи – има доста ефектни и шик. Видях дори и бранд за ръчно рисувано бельо (доста стилни и оригинални модели забелязах там). Това ме подсеща как навремето един приятел ми обясняваше, че след такава дълга десетгодишна връзка като неговата, му хрумнало да купува евтино бельо от един малък сексшоп, което да разкъсва нощем за разбиване на рутината. Когато му казах, че моята връзка е два пъти по-дълга от неговата, той възкликна: „Човееек, трябва да идеш и ти до магазинчето“. 

Един момент! Да не си помислите, че смятам Свети Валентин за празник, в който само мъжете подаряват подаръци на жените? Ама моля ви се, и аз съм модерен човек! Сред партньорите на Settle има и предостатъчно оригинални идеи какво дамите могат да подарят на своите господа. Или най-добре да ги наричаме партньори или половинки, да не ограничаваме полово любовта. Чудесна идея е да подариш на любимия човек нещо, свързано с хобито му – много е силно да покажеш, че уважаваш вкусовете и интересите му. Има например оферти за риболов и принадлежности. Аз лично обичам рибата единствено сготвена и грам не разбирам какво е удоволствието да клечиш с пръчка в студен вир в 5 сутринта, но все си повтарям да не съдя по себе си. Иначе има и няколко магазина за спортни принадлежности и „аутдор култура“ (пак научих нова дума), също така магазин за картинг и автоекипировка. Това си е стрелба в десетката, предвид колко много мъже у нас обичат автомобила си повече от благоверната.

Ако и това не ви е достатъчно оригинално, изброявам още: прахосмукачки роботи – нали се сещате, домашното превозно средство на котката ви; а защо не и малко портфейлче в криптовалути - кой мъж не би се разтопил пред това? Settle предоставя достъп до две от водещите платформи в България - повече може да видите тук и тук. ; бижута, като например амулети с антична монета, ръка на Фатима или далматинов яспис и бухал – потръпвам от кеф, само докато изреждам тези варианти. Едно време имаше със циркон или без циркон, а сега бижутата много са напреднали. Има още ръчно изработени украшения, ръчно правени съдове – това са безценни варианти за подарък в едно време, все повечегубим човешкото докосване и падаме в жертва на китайски роботи, метавселени и не знам какви изкуствени и полуизкуствени интелекти.

Вместо да ви преразказвам, просто си инсталирайте Settle и вижте сами. Желая ви весел и романтичен Свети Валентин, защото не се гаси туй, що не гасне (той поетът за друго го е казал, ама и тука става)…

Последвайте канала на

(в материала има продуктово позициониране)

Novini.bg
22922 0

Свързани новини

Водещи новини