Принц Андрю отрича обвиненията за сексуално насилие

  • 27 януари 2022 12:36

  • 892
  • 2
Принц Андрю отрича обвиненията за сексуално насилие
© Getty Images, архив

Вторият син на британската кралица Елизабет Втора и херцог на Йорк принц Андрю официално отрече обвиненията за сексуален тормоз, отправени му от Вирджиния Джуфре. Той е поискал съдебен процес по нейния граждански иск, предава CNN.

Документът от 11 страници отговаря параграф по параграф на обвиненията на Джуфре, която твърди, че покойният финансист Джефри Епщайн я е продавал и принуждавал да прави секс с приятелите му, в това число и с принц Андрю. Тя твърди, че херцогът на Йорк е знаел, че по това време тя е била непълнолетна.

Принц Андрю бе лишен от кралските и военните си титли

Джуфре обвинява принца, че я е малтретирал сексуално на частния остров на Епщайн на Вирджинските острови, в имението му в Манхатън, както и в дома на бившата му приятелка Гислейн Максуел в Лондон.

Принц Андрю многократно и категорично отрече обвиненията да са истина. Той отхвърли и твърденията, че е бил близък приятел на Максуел и е бил чест гост в имотите на Епщайн.

Въпреки това, принцът признава, че се е срещнал с Епщайн през 1999 г. , както и че двамата с Максуел са били гости на 40-ия му рожден ден през 2000 г. Принц Андрю не отрича и че през 2010 г. е сниман с Епщайн в Сентръл Парк, като през същата година е отсядал и в имението му в Ню Йорк.

Теодора Павлова
892 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Asen

2022.01.27 | 21:08

2
Този е за затвор! Но за кокошка няма прошка, нататък го знаете!
Пхахаха

2022.01.27 | 15:40

1
Гнусен педофил.

Добави коментар

Водещи новини