Миниатюрна крава от Бангладеш беше призната от Гинес за най-ниската в света

  • 29 септември 2021 19:30

  • 1210
  • 1
Миниатюрна крава от Бангладеш беше призната от Гинес за най-ниската в света
© Pixabay

Миниатюрна крава, отглеждана във ферма в Бангладеш, беше призната от Книгата на рекордите на Гинес за най-ниската в света, предадоха БТА и ДПА.

"Получихме известие за рекорда по имейл", споделя Кази Абу Суфиан от управата на фермата. Той казва още, че на сайта на Книгата на рекордите на Гинес са поместени сертификат и снимка на миниатюрната крава на име Рани - повече от месец, след като тя се е споминала.

Според съобщението на сайта Рани, измерена през юли тази година, е най-ниската крава в света с ръст от 50,80 сантиметра.

Хиляди хора се стичаха да видят дребничката крава въпреки ограниченията, наложени заради коронавирусната пандемия, след като от фермата обявиха в началото на юли, че тя вероятно е най-ниската в света. Рани бързо се превърна в звезда и нейни снимки бяха споделяни масово в социалните мрежи.

В даден момент се наложи вратите на стопанството да бъдат затворени заради тревожния скок на новите случаи на зараза с коронавируса, за да се обезпечи безопасността на 23-месечната кравичка.

За жалост, обаче, Рани се спомина от хранително отравяне на 19 август, въпреки че ветеринарите дадоха най-доброто от себе си в опит да я спасят.

Предишният рекорд за най-ниска крава принадлежеше на 61-сантиметровата Маникям от Индия. 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1210 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.09.30 | 10:00

1
Боже, изключително безценна новина! Направо ми оправи деня, живота, проблемите и изобще всичко!

Добави коментар

Водещи новини