Филмите на ужасите помагат на хората да преборят тревожно разстройство

  • 26 септември 2021 15:48

  • 1184
  • 2
Филмите на ужасите помагат на хората да преборят тревожно разстройство
© pixabay

Американски психолози от Чикагския университет са установили, че гледането на филми на ужасите може да помогне на хора с тревожно разстройство - състояние на постоянна тревожност, което продължава месеци и дори години, съобщава БТА.

Подобен подход за подобряване на емоционалното състояние се обяснява с факта, че когато е в очакване на нещо плашещо, човек инстинктивно се опитва да избяга от източника на дискомфорт.

Сатанизъм и вещерство отпреди векове още не оставят хората намира

Когато опасността изчезне, настъпва отпускаща реакция и организмът се връща към нормалното си състояние, пише на сайта на учебното заведение.

Особеността при хората с тревожно разстройство е, че възприемат всекидневни събития като заплаха. Поради това те не могат да се успокоят и да постигнат хармония. Филмите на ужасите предоставят отлична възможност за изработване на описания механизъм в безопасна среда. Гледането на филми на ужасите освен това помага да се тренира психиката. Благодарение на тях човек разбира, че причините за безпокойството често са измислени - точно като чудовищата на екрана

Мая Йорданова
1184 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Точно

2021.09.26 | 23:18

2
казано

2021.09.26 | 16:57

1
Ааа, за туй не ни бърка ковид страхогандата, тренирани сме триесе години от зомби правителства.

Добави коментар

Водещи новини