Хапче за Алцхаймер лекува шопинг манията

  • 29 май 2012 14:26

  • 1309
  • 1
Хапче за Алцхаймер лекува шопинг манията
©

Хапче за Алцхаймер ще помага на жените, пристрастени към пазаруването, да се откажат от вредния си навик, съобщи Daily Mail, цитиран от "24 часа".

По време на проучването, в което са взели участие девет души на възраст от 19 до 59 години, на дамите е било давано лекарство срещу болестта Алцхаймер. След приемът му се забелязало, че времето, прекарано в покупки, намаляло, както и парите, похарчени импулсивно.

Видими резултати обаче се наблюдавали след 8-седмично лечение. Необмислените покупки намалели наполовина и се виждало подобрение в мозъчните функции, свързани с импулсивното поведение. Групата психиатри от Университета в Минесота, провели експеримента, твърдят, че подобрението се постига без странични ефекти, пише "24 часа".

Търсенето на лек срещу вредния навик се наложило, след като много психиатри и психотерапевти открили повишаване на броя на пациентите, които се оплаквали, че неконтролируемото пазаруване пречело на нормалния им социален живот, както и на финансовата им независимост.

Четирима от пет оплакващи се шопинг мания са жени. Изследователите в тази област казват, че инстинктът за необмислено пазаруване най-често се предизвиква от примамващите промоции, желанието да впечатляваме и задължително да имаме нещо. Ако не задоволят фалшивата си нужда от определена стока, шопинг маниаците започват да изпитват тревожност, стрес и депресия.

Лекарственият продукт, използван за лечение на Алцхаймер, всъщност влияе на веществото глутамат, намиращо се в мозъка. То е отговорно за чувството на обсебеност, което е в основата на манията за пазаруване, заключва изданието.

Последвайте канала на

1309 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
dino

2012.05.29 | 17:33

1
измишльотини пълни

Добави коментар

Водещи новини