На остров Кий Уест почитат Хемингуей с фестивал

  • 23 юли 2021 15:44

  • 889
  • 0
На остров Кий Уест почитат Хемингуей с фестивал
© Getty Images

В любимия бар на Ърнест Хемингуей в Кий Уест, Флорида, беше дадено началото на 40-ото издание на състезанието за двойници на прочутия писател, съобщиха БТА и Асошиейтед прес.

Надпреварата миналата година не се състоя заради пандемията. Състезанието е част от фестивала, посветен на Хемингуей, който се организира всяка година в дните около рождената дата на писателя - 21 юли.

Близо 70 едри, брадати мъже, които приличат на покойния творец, се състезаваха в първия от двата предварителни тура в бар "Слопи Джо" в четвъртък. Вторият кръг е в петък, а победителят за 2021 г. ще бъде избран в събота вечер.

Тридневният конкурс е в центъра на фестивала Дни на Хемингуей, който почита таланта, наследството и приключенския живот на прочутия писател. Хемингуей живее и твори на субтропическия остров през преобладаващата част на 30-те години. Там той пише "За кого бие камбаната" и "Да имаш и да нямаш".

Участниците в състезанието се представиха на сцената на "Слопи Джо" пред жури, съставено от предишни победители, сред които и пенсионираният банкер от Тенеси Джо Макси, спечелил предишното издание на надпреварата през 2019 г.

Късно вечерта в сряда Медисън Бакалар от Съмървил, Масачузетс, спечели конкурса за разказ на името на Лориан Хемингуей, внучка на писателя и основателка на литературния конкурс. Американката от Масачузетс спечели в конкуренцията на 784 кандидати от САЩ и чужбина.

Фестивалът продължава до неделя с множество събития, сред които литературен пешеходен тур и турнир по риболов. 

Борислава Борисова
889 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини