Акула заряза месото, замезва с марули

  • 23 май 2012 17:59

  • 1257
  • 0
Акула заряза месото, замезва с марули
©

Акула в Националния център за морски живот в Бирмингам изненада гледачите си – тя отказва да яде месо, с което дава заявка да стане първата в света акула вегетарианец.

Устата ѝ е пълна с остри зъби като бръсначи, които тя използва за броколи и другите зелени вкусотии, вместо за да си хапва риби, пише " Българския Зоопортал".

Необикновената акула се казва Флоранс и е дълга близо 2 метра. Тя е започва живота си като нормална акула, която се храни с месо. Когато се появява в Бирмингам, тя отказвала да приема всякаква храна. Лекарите ѝ правят скенер и установяват, че стара метална кукичка е заседнала в устата ѝ. Но след проведената тежка и сложна операция за нейното отстраняване, Флоранс спира да консумира нормалното си меню, включващо риба и месо.  Персоналът на центъра се налага да използва хитринки, за да може Флоранс да приеме нужните ѝ протеини. Парченца риба се слагат в любимата ѝ целина и между листата на марулята или се издълбават дупчици в краставиците. Освен това, тези парченца трябва да много добре скрити, защото ако тя ги забележи ще откаже да яде, докато не получи нова храна, но нейните гледачи са категорични, че няма да допуснат здравето на Флоранс да влоши, заради недостатъчен прием на месо.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1257 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини