Художникът Минко Попдимитров отправя послания с живописни композиции в галерията в Добрич

  • 01 юни 2021 13:43

  • 293
  • 0
Художникът Минко Попдимитров отправя послания с живописни композиции в галерията в Добрич
© Google maps

Художникът Минко Попдимитров-Mincasso /1950 г./ отправя послания с живописни композиции в художествената галерия в Добрич.

Колекцията от над 50 картини на твореца, който е внук на поета Емануил Попдимитров, ще бъде открита на 3 юни.

Виртуална изложба с детски рисунки ни учи как да се грижим за Земята

"В живописните ми платна се старая да бъда различен, да търся онзи скрит композиционен ъгъл, който зрителят не би видял. Така картините ми се превръщат в едно пътешествие, в едно откривателство с предизвестен край - трайна емоция", заяви за БТА столичният художник.

И добавя: "С тези цветни композиции се опитвам да обгърна зрителите - познати и непознати, с топлина и искреност, с доброта и обич, от която в момента всички се нуждаем". "Останки от миналото", "На терасата", "На плажа", "Жена с птица", "Клоун", "Гняв","По-добрата половина", "Говори ми за любов", "Мемоари" са част от пътешествието, което очаква зрителите в артистичното пространство.

Минко Попдимитров е завършил монументална керамика и скулптура в Националната художествена академия, но, както отбелязват от галерията, цитирайки изкуствоведи, творецът "пътешества през материалите, през различни области, през различни сфери на изобразителните видове".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
293 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини