От НСО показаха ретро автомобили от автопарка си само за ценители

  • 17 май 2021 11:12

  • 7744
  • 3
От НСО показаха ретро автомобили от автопарка си само за ценители
© Novini.bg

Нощ на автокласиката събра на едно място ценителите на ретро автомобилите в двора на Националния исторически музей в София. Най-атрактивни за любителите на колите ,,от едно време‘‘ се оказаха трите автомобила, които се стопанисват в гаража на НСО. От Националната служба за охрана показаха истински легенди, които рядко може да се видят по улиците.

Mercedes-Benz 600 Pullman Landaulet от 1964 година събра погледите на всички, дошли на ретро парада. Автомобилът впечатлява със своя дизайн – шест врати, допълнителна седалка за човек от охраната и мек килим. Също така има стъклена преграда между шофьора и останалите пътници, и затова посредством микрофон се осъществява връзката между пътниците и водача на автомобила. Само 26 са бройките от тази серия и един от тях е този в България. Първоначалната цена на такъв ретро диамант би била около 1 милион евро, като това вероятно го превръща в най-скъпия автомобил в България. 

Вторият емблематичен ретро автомобил, който представиха от автопарка на НСО е Chaika GAZ 13, а третата кола - легендарният Cadillac, закупен през 1956 година. В него са се возили най-различни ледери, сред които Фидел Кастро, Леонид Брежнев, Йосиф Тито и други държавни ръководители. Именно този автомобил получи и специална награда от организаторите на събитието. 

Парад събра повече от 100 ретро возила в Русе

На парада впечатление направи и черният Mercedes S 500, който преди години е бил собственост на Жорж Ганчев. Сега новият му собственик, който е от Владая, презентира возилото пред ценителите, събрали се в нощта на автокласиката. 

Москвич 401 обра овациите на ретро парада в Хасково

Друг Mercedes също не остана незабелязан, а именно митичният сив автомобил, някога собственост на Илия Павлов. 

Огромното разнообразие от класики беше допълнено и от бяло Ferrari Mondial Т, както и от Yaguar от 1987 година. 

Под светлината на прожекторите попаднаха още ретро автомобили от марките Rolls Royce, Audi, BMW, Аlfa Romeo, Ford Mustang и… Трабант. 

Последвайте канала на

Novini.bg
7744 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.05.17 | 11:32

1
СЪВЕТСКИ КОЧИНИ
Джуджето хаяско

2021.05.19 | 08:49

3
Светът може да свърши идиотите дето постоянно пишат тъпи коментари не

2021.05.17 | 11:58

2
в главата ти е пълна кочина!

Добави коментар

Водещи новини