Селска радиостанция с 2 млн. слушатели

  • 15 май 2012 09:33

  • 1653
  • 0
Селска радиостанция с 2 млн. слушатели
©

Врачанско село може да се похвали с една от най-слушаните радиостанции. Каналът се нарича "Тръст Глобъл" и има 2 милиона слушатели от цял свят, съобщава БНТ.

Създатели на програмата са семейство англичани, които живеят постоянно в България, след като години наред са работили в Би Би Си.На принципа "Уан мен шоу" 62-годишният Боби Мартин, който има половинвековна журналистическа кариера, сам прави цялата програма. Заедно със съпругата си Роузи са превърнали избата на къщата в радиостудио с оборудване за половин милион долара.

"В момента ме слушат хора от 26 различни държави. Надалеч - например Нова Зеландия, и съвсем близо - Македония, Турция и Гърция. Хората в Ню Йорк също са на линия в момента, Дърбан от Южна Африка, Лондон, Глазгоу в Шотландия, Париж, Рим - всички те ме слушат в момента", казва Боби Мартин.

За сутрешното си шоу миналия месец Боби Мартин е получил световно признание. "За мен беше удоволствие да отида в Лондон, за да си получа наградата за Долна Кремена, България", казва журналистът.

"Животът тук, в Долна Кремена, е прекрасен. Въпреки че България е малка страна, хората тук са много дружелюбни и винаги ни помагат", заявява съпругата му Роузи.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1653 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини