10-годишно дете от Плевен получи златен медал от световен конкурс за детски рисунки

02 март 2021 17:28

10-годишно дете от Плевен получи златен медал от световен конкурс за детски рисунки
© pixabay
2221 1

Десетгодишната Лилия Янкова от Плевен получи златен медал от световен конкурс за детски рисунки в Иран. Тя е възпитаничка на школа "Колорит", съобщи нейната ръководителка Майя Ананиева, цитирана от БТА.

Темата на конкурса е била "Здраве през пандемията коронавирус".

Деца от Плевен са носители на най-високите отличия от международен онлайн конкурс

Международното жури е оценило високо рисунката на Лилия, която нарисувала картина със заглавие "Искам пандемията да свършва и да играем навън", изпълнена в смесена живописна техника. Конкурсът е организиран от педиатри от цял свят, обединени в "Група за здраве и изкуство", а церемонията по награждаването всяка година е в различни страни.

Лилия е била поканена със своя арт педагог на церемонията в Техеран, но поради пандемията пътуването не е осъществено. На тържествената церемония е излъчен видео клип с обръщение на Лилия към организаторите и децата от света. В клипа тя развява български трибагреник, облечена в национална носия, поясни Ананиева.

Мая Йорданова
2221 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
ЙОРДАН

2021.03.02 | 18:04

26918
Да е жива и здрава. Да се говори по-често за България и в добра светлина, не само, : корупция, рекет, мафия, точене на програми, проституция и много други черни.

Добави коментар

Водещи новини