Връчват Националния приз "Студент на годината"

  • 01 март 2021 07:10

  • 415
  • 0
Връчват Националния приз "Студент на годината"
© bulphoto (архив)

Националното представителство на студентските съвети /НПСС/ ще отличи на церемония най-успешните студенти на България в 14-ото издание на Националния приз "Студент на годината", съобщиха от НПСС.

Призът "Студент на годината" е под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Пловдивският университет връчи първата ректорска стипендия в историята си

Награждаването на най-успешните студенти на България е тази вечер, от 18.30 часа, в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Националният приз "Студент на годината" се учредява в началото на 2006 г. по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в България. Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование.

"Студент на годината" е най-престижният конкурс за млади хора в България. Жури от водещи експерти от всички области на образованието е определило призьорите в 14 категории, които имат доказани постижения в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

Партньори на инициативата са Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването, Националният студентски дом, Студентският съвет на Медицинския университет в София, Студентският съвет на Медицинския университет "Проф. Параскев Стоянов", Студентският съвет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", Студентският съвет на Техническия университет в София, "Студентски столове и общежития" ЕАД, Съветът на ректорите на висшите училища, фондацията "Българска памет".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
415 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини