Документален филм за Били Айлиш показва живота, дома и творческия й процес

  • 26 февруари 2021 12:15

  • 1713
  • 0
Документален филм за Били Айлиш показва живота, дома и творческия й процес
© Getty Images

Ако очаквате от филма за Били Айлиш "Billie Eilish: The World's a Little Blurry '' да надзърнете в живота на музикалната сензация, не сте на прав път, писа Асошиейтед прес.

Документалният филм от два часа и двадесет минути на режисьора Ар Джей Кътлър за певицата и автор на песни не е нито биография, нито репортаж. Това е потапяне в стила на "синема верите" в живота й, дома й, концертите й, творческия й процес, справянето със синдрома на Турет, стаята на брат й, където двамата пишат всичките й песни и дори в дневника й в годината, когато се превръща в звезда, предаде БТА.

Филмът е суров и пълен с музика - над двадесет от песните й звучат по време на филма, включително и изпълнения на живо като знаменателното й представяне на фестивала Коачела през 2019 г. Някои са показани изцяло. Филмът е много, много дълъг.

Кътлър, автор на "Септемврийско издание" и "Белуши", казва, че бил вдъхновен от документалистика като "Gimme Shelter'' и "Dont Look Back''. Те обаче са посветени на суперзвездите "Ролинг Стоунс" и Боб Дилън. Възходът на Айлиш е необикновен, но тя е в началото на своя творчески и реален живот. Феновете със сигурност няма да се съгласят и имат това право, но филмът дава огромно нефилтрирано пространство на артист, който тепърва започва кариерата си.

"Bad Guy" на Били Айлиш е песен на годината на "Билборд"

Айлиш е забавна и мрачна, чаровна и меланхолична, точно каквато очаквате да бъде една артистка тийнейджър. Тя е мечтателна и брани феновете си, казва "те не са мои фенове, те са част от мен". оплаква се, че за нея писането на песни е "мъчение".

Брат й е движещата сила зад продуктивността в уютния семеен дом в Хайланд парк в Лос Анджелис (той вече живее другаде). Родителите им ги обучават у дома и музиката винаги е била част от живота им. Майка им Маги Беърд ги учи да пишат песни, а баща им Патрик О'Конъл - да свирят.

Интересно е да се види как Били Айлиш и брат й Финиъс спорят за текстовете на песните и опитват различни варианти - той държи да произведе хит, а на нея не й пука, както и съпоставката между бляскавите й сценични изяви и скромната нормалност на живота им у дома.

Феновете ще погълнат всяка секунда от този документален филм и ще искат още. Той излиза в петък на стрийминг платформата Епъл ТВ плюс.

Novini.bg
1713 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини