Карнавалът във Венеция ще се проведе онлайн заради пандемията

  • 06 февруари 2021 06:25

  • 968
  • 3
Карнавалът във Венеция ще се проведе онлайн заради пандемията
© Getty Images (архив)

Коронавирусната пандемия лиши Венеция от традиционния карнавал на живо тази година, но днес се открива неговото онлайн издание, пишат италианските електронни издания.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Мотото на онлайн карнавала е "Магията на карнавала във Венеция идва при теб, където и да си". Днес и утре, а също и в периода 11-16 февруари почитателите на карнавала могат да проследят всяка вечер от 17 до 18,30 ч. стрийминг версия на шоуто, която ще се излъчва от двореца Ка Вендрамин Калерджи - палацото, в което е Казиното на Венеция. Излъчването на проявата ще е в официалните канали на карнавала в социалните мрежи ЮТюб, Фейсбук, Инстаграм, Туитър и Телеграм и по телевизия "Телевенеция". Иначе днес и утре, а също и в периода 11-16 февруари ще има и редица онлайн ателиета за карнавални костюми и маски, за театрални маски, за марионетки, за традициите на карнавала.

Въпреки че няма да има издание на проявата на живо, остават някои знакови моменти от карнавала, информира БТА. От 11 до 14 февруари онлайн ще се проведе конкурсът за най-красива карнавална маска и костюм. Победителят ще бъде обявен на 14 февруари.

На 16 февруари ще стане ясно и кое е най-красивото момиче на карнавала, тоест коя е така наречената Мария на Венецианския карнавал. Изборът ще е между 12 момичета, известни с прозвището 12 Марии, подбрани още миналата година от специално жури. Тъй като миналогодишното издание на карнавала приключи с два дни по-рано заради коронакризата в Италия, победителката в конкурса за Мария на карнавала не беше излъчена. Пропускът ще бъде поправен тази година. А догодина победителката ще бъде главно действащо лице в знаковия ритуал на карнавала Полета на ангела - виртуозно спускане от камбанарията на площад "Сан Марко" в подножието на Двореца на дожите във Венеция.

Кинофестивалът в Кан може да се проведе през лятото

По време на стрийминг изданията на венецианския карнавал ще има и припомняне освен на ритуала Полета на Ангела и на други знакови ритуали - Полета на Орела, Полета на Лъва или Полета на Магарето.

Спомен за Венеция и нейния карнавал ще има и по време на церемонията по откриването на ски шампионата в Кортина в неделя.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
968 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Кире дрвена шопска глава

2021.02.06 | 08:29

1
Зор нямам за тях

2021.02.08 | 14:13

3
и те за теб

2021.02.06 | 09:19

2
млъкни бе шизофреник.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини