Конгресмен предложи да се издигне статуя на Доли Партън в Нашвил

  • 14 януари 2021 20:29

  • 1128
  • 3
Конгресмен предложи да се издигне статуя на Доли Партън в Нашвил
© Getty Images

Статуя на иконата на кънтри музиката Доли Партън може да се появи в района на щатския Конгрес в Нашвил, Тенеси, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Конгресменът демократ Джон Марк Уиндъл внесе законопроект, чиято цел е да бъде почетена Партън за цялостния й принос към щата, съобщиха местни медии.

Освен че е звезда, Партън е и дългогодишен филантроп. Тя основава "Имаджинейшън лайбръри", която разпраща книги на деца под петгодишна възраст по света, за да подпомогне грамотността. Дарението й от един милион долара за университета "Вандербилт" помага да бъде разработена ваксината срещу новия коронавирус на компания "Модерна". Дейността й в подкрепа на расовата справедливост неотдавна бе почетена с рисунка върху стена в Нашвил.

Доли Партън написа песен за ситуацията с коронавируса

Според законопроекта за паметника на певицата няма да се използват пари на данъкоплатците. Проектът ще бъде финансиран от дарения, които ще се набират в специален фонд. Комисия в Конгреса ще се заеме с организацията и планирането на инициативата, като ще проведе конкурс за дизайн на паметника. Според конгресмена статуята трябва да бъде монтирана срещу залата "Раймън Одиториъм", където Партън често има концерти.

Доли Партън дарява 1 милион долара за изследванe на коронавируса

Последвайте канала на

Novini.bg
1128 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
БЕЗПЛАТНИ Е-КНИГИ

2021.01.15 | 02:20

3
bg-biblioteka.blogspot.com

2021.01.14 | 22:17

2
ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА ОЩЕ МНОГО ГОДИНИ!
KOKO

2021.01.14 | 20:56

1
DOLI PARTON E ZVEZDA,TOVA KOETO TJA NAPRAVI PREZ GODINITE-MALKO HORA NAPRAVIHA. TJA RADVASHE NE SAMO EDNO POKOLENIE S KRASIVITE SI PESNI. DA E ZIVA I ZDRAVA-NE EDIN,A DVA PAMETNIKA DA I NAPRAVJAT. BLAGODARIM TI DOLI!

Добави коментар

Водещи новини