Гълъб прелетя 15 хиляди километра от САЩ до Австралия

Американски гълъб успя да прелети 15 хиляди километра и от САЩ се озова в Австралия, предава Франс прес.

Пернатото е било открито в град Мелбърн и неволно е нарушило строгите карантинни мерки, въведени от местните власти, информира БТА. Гълъбът се оказал пред дома на Севин Чели Бърд непосредствено след Коледа и бил кожа и кости. Птицата бил белязана с халка, от която ставало видно, че е кръстена Джо на името на новоизбрания американски президент Байдън. Пернатото изчезнало по време на състезание, което се провело през месец октомври в САЩ. По обозначението от пръстена лесно бил издирен собственикът на Джо, жител на щата Алабама.

Шегаджии пуснаха версията, че гълъбът е решил да избяга колкото е възможно по-далеч от Доналд Тръмп. Но на австралийските власти не им беше до смях, тъй като Джо бе успял да наруши строгите карантинни мерки, въведени в страната.

Рекордна цена за пощенски гълъб на търг в Белгия

"Тъй като гълъбът не е бил внесен легално в Австралия, санитарният статут на птицата и контактувалите с нея е неизвестен", заяви говорителят на аграрното министерство. Поради тази причина Джо представлявал риск за птичата фауна в страната. Властите считат, че гълъбът трябва да бъде евтаназиран, тъй като е пристигнал от САЩ, без да премине през карантина.

Австралия прилага много стриктни мерки в това отношение, за да избегне разпространението на болести. Внесените кучета и котки в страната задължително трябва да преминат през 10-дневна карантина. Пред 2015 година се разрази скандал, след като Джони Деп и тогавашната му съпруга Амбър Хърд вкараха нелегално кучетата си в страната-континент. Тогава те успяха да ги спасят, като много бързо ги върнаха обратно в САЩ.

Коментари

  1. 2021.01.14 | 20:25
    не гълъбите, хората носят вина!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Вълнувате ли се от личния живот на популярните българи?

Вълнувате ли се от личния живот на популярните българи?

Избрано от Интернет