Снейкмен живее със 120 змии, 70 паяка и куп други животни

  • 06 януари 2021 17:00

  • 2069
  • 1
Снейкмен живее със 120 змии, 70 паяка и куп други животни
© Pixabay

Уелсец, наричан Снейкмен, е превърнал дома си в зоопарк, сред чиито обитатели са 120 змии, 70 паяка - част от които отровни, жаби, голи плъхове, гущери, гекони, таралежи, хлебарки, пише в. "Дейли стар".

Колекцията на 68-годишния Герайнт Хопкинс от екзотични домашни любимци е толкова внушителна, че почистването около животните отнема няколко часа. Много от питомците на Снейкмен са от видове, с каквито повечето хора не биха дръзнали да съжителстват, предава БТА.

Хопкинс участва в телевизионни програми, организирани шоута за рождени дни на знаменитости и е добре познат с работата си с животни. Освен екзотични питомци, Снейкмен отглежда котки и кучета в дома си в Ланели.

Ако човек обаче срещне Герайнт Хопкинс на улицата, трудно може да си представи с какво мъжът запълва свободното си време, отбелязва Уелс онлайн.

Герайнт и жена му Йоланди имат толкова много животни, че почистването около тях им отнема по няколко часа на ден.

Миловидно семейство осиновява кученца, за да храни с тях змиите си

Необикновеното пътешествие на Снейкмен започва със змия, която негов приятел му отдава под наем, за да участва в събития с цел набиране на средства за благотворителност. Колекцията му започва да се увеличава едва когато среща жена си Йоланди.

Понастоящем съпружеската двойка стопанисва около 120 различни змии, сред които бирмански питони и питони албиноси, и бразилски розов птицеяд - третата най-едра тарантула в света.

Снейкмен често се отзовава на повиквания на хора от района да събира змии. Ако влечугите са в добра форма, Хопкинс поема грижите за тях. На съдействието му разчита дори полицията.

"Човек не бива да се доверява на змия. Те често имат лоши дни", казва Герайнт.

"Змиите определено са ми любими. Хората нямат представа колко удивителни и интелигенти са тези създания. Обичам да съм край тях", допълва Снейкмен.

Отглеждането на подобна животинска колекция отнема много време и усилия, но съпрузите Хопкинс обичат заниманията си.

Снейкмен може да се похвали, че е организирал шоу по случай рождения ден на известния актьор Антъни Хопкинс, както и че е лекувал хора с фобии от змии и паяци. Герайнт обаче не крие, че най-голямото постижение в живота му е бракът с Йоланди.

"Начинът ни на живот ни допада. Едва ли някой иска да живее скучно", казва Снейкмен.

Последвайте канала на

Novini.bg
2069 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
НЯКОЙ

2021.01.06 | 17:07

1
луди хора

Добави коментар

Водещи новини