Медиумите по-трудно общуват с мъртвите

  • 04 януари 2021 13:05

  • 671
  • 0
Медиумите по-трудно общуват с мъртвите
© Pixabay

Медиумите се справят по-зле с общуването с мъртвите, за което претендират че имат свръхестествени способности, в сравнение с обикновените хора, подложени на експеримент, пише сайтът Ай Еф Ел Сайънс.

Учени от калифорнийския университет в Сан Диего подбрали 12 екстрасенси и 12 доброволци от контролна група, като задачата им била да установят заради каква причина се е споминал даден мъртвец. Екипът на Арно Делорм предоставил на всички участници в проучването 180 снимки от некролози на покойници. По време на експеримента били контролирани пулсът на участниците и мозъчната им дейност, предава БТА.

Теоретично, медиумите претендират че поддържат връзка с царството на мъртвите и не би трябвало да им бъде трудно да отгатнат от какво се е починал даден човек . Но при проведените тестове те се провалили в установяването на причината за кончините, докато случайно подбраните хора от контролната група се справили значително по-добре със задачата.

Бразилският медиум, завлякъл българки, се гаврил сексуално със своя дъщеря

Те отгатвали с 4 процента над средната случайна вероятност. А медиумите - с 0,2 процента под този показател.

Освен това медиумите употребили повече време, за да отговорят на въпросите, в сравнение с останалите участници. Това се касаело най-вече до неверните им отговори. По време на тестовете пулсът на екстрасенсите бил висок и се оказал с 10 удара в минута по-учестен, отколкото при непрофесионалните контактьори с отвъдното. Медиумите през цялото време били по-стресирани от хората от контролната група.

Електроенцефалограмите показали известни разлики между двете групи. Тези от контролната активирали по-силно частта от мозъка си, отговаряща за визуалния анализ, докато гледат снимките. Това може би им е дало възможност да постигнат по-добри резултати.

Последвайте канала на

Novini.bg
671 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини