Червените панди Ичиха и Попо направиха своя дебют пред публика

Зоопарк в Чили представи на обществеността две застрашени червени панди, наречени Ичиха и Попо, предадоха БТА и Ройтерс.

Животните са настанени в зоологическата градина като част от проект за опазване на вида.

Въпреки че са пристигнали още през март от зоопарк в Осака, Япония, пандите досега не са представени пред публика заради ограничителните мерки, свързани с коноранивирусната пандемия.

"Моят племенник ги обожава. Досега не знаех за тях, научих от него. Невероятно е да ги видим лично", споделя посетителката Паула Серда.

Двете 6-годишни червени панди, които са много по-малки от големите панди и имат гъсти ивичести опашки, са в репродуктивна възраст. Това увеличава надеждите за потомството.

От зоопарка "Буин" са построили две ограждения за нуждите на животните, отговарящи на изискванията за вътрешно и външно пространство с контрол на температурата. Специалистите припомнят, че пандите са много чувствителни към топлина.

"Червените панди са сериозно застрашени в природата. Предвиждаме по някое време да се включим в международен проект за възпроизводство на вида, за който съществува опасност след 30 години да изчезне от дивата природа", казва мениджърът на зоопарка Игнасио Идалсоага.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Вълнувате ли се от личния живот на популярните българи?

Вълнувате ли се от личния живот на популярните българи?

Избрано от Интернет