Цветни килими от хиляди теменужки красят тази есен центъра на Плевен

Цветни килими от хиляди теменужки красят тази есен центъра на Плевен. Цветята са собствено производство на оранжерията на общинската фирма "Паркстрой", която поддържа парковите зони на областния град, съобщиха от общината.

Между 70 и 100 хиляди са цветята, които се сменят два пъти в годината - всяка есен и пролет, от екипи трудолюбиви жени на общинското предприятие. Между засадените сега теменужки, са забодени луковици на лалета, които ще се появят по-късно пред погледите на минувачите. Плевен е сред българските градове, който е популярен със своя цветен център от години наред, твърдят от общината.

В Плевен премахват опасни дървета

От общинската администрация допълват, че дружеството предоставя на желаещите граждани качествен разсад теменуга /едроцветна и дребноцветна/ на цена 75 стотинки бройката. Есента е подходящ сезон за засаждане и на луковици на лалета от сортове, които красят центъра на Плевен през пролетта. От дружеството предлагат луковиците на цена по 50 стотинки бройката. По различно време на годината от плевенската оранжерия любителите на зеленината и цветята могат да си закупят качествени растения с много добре развита коренова система. Там се произвеждат също разсади от сакъзче, мушкато, каскадна петуния, каскадна бегония, летен гербер, килимна бегония, копривка, тагетис, циния, салвия, целозия, пламъче, вербена, винка, кученца.

Оранжерията се намира на първата отбивка вляво по пътя за Ловеч, а работното й време е от 08.00 до 16.00 часа /всеки делничен ден/, уточняват от общинската администрация. На сайта на общината са посочени телефони за контакти за хората, които искат по това време на годината да си украсят дворовете и домовете.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Трябва ли да продължи изкуството по време на COVID-19?

Трябва ли да продължи изкуството по време на COVID-19?

Избрано от Интернет