Родни флористи правят букети за холандската кралица

  • 23 април 2012 14:41

  • 4831
  • 0
Родни флористи правят букети за холандската кралица
©

Започва Третото издание на конкурса за аранжиране на цветя, което ще се проведе дни преди националния празник на Нидерландия. 20 български флористи от цялата страна ще се състезават в изработката на букет за Н. В. Кралица Беатрикс Нидерландска.

Надпреварата е част от Третия национален конкурс, организиран от холандското посолство по случай 30 април - Националния празник на страната. Събитието ще бъде на тема „Цветя за Кралицата” и ще се проведе от 10 ч. до 16 ч. на 24 април, вторник, в Парк „Заимов”. Готовите аранжировки ще бъдат оценявани от жури, състоящо се от специалисти и популярни личности, а председател на журито ще бъде холандският топ-аранжор Яап Виссе, който днес пристига в България специално за събитието.

Голямата награда за победителя ще бъде посещение на Световното Експо Floriade 2012 във Венло, Нидерландия, организирано веднъж на всеки 10 години.

В 10.30 ч. Яап Виссе ще направи цветно шоу - демонстрация за участниците и зрителите, а в 13.15 ч. началото на надпреварата ще обявят Посланикът на Нидерландия Карел ван Кестерен и кметът на столицата Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4831 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини