Световен ден на бъркането в носа

  • 23 април 2012 14:12

  • 2614
  • 2
Световен ден на бъркането в носа
©

Безумните празници не спират да ни изумяват. Днес, например, освен че е Ден на книгата, се оказва, че е и официалният световен ден на бъркането в носа.

Празникът се пада всяка година на 23 април, така че, ако някой днес се опита да ви прави забележка, че просташки си ровите из носа, просто си имате железен аргумент, че празнувате, пише inews.bg.

Освен с чоплене на носа, денят може да бъде отбелязан като си направите носно парти, където игрите зависят единствено от вашето въображение, съветва Gone-ta-pott.com.

Създателят на днешния специален празничен ден остава неизвестен, но е факт – има го и в списъка с международни празници на Wikipedia. Не го бъркайте с 8 септември – тогава е денят на поддръжка на носното окосмяване.

Бъркането в носа, колкото и всеобщо укорително да е, особено ако се прави на публични места, всъщност е изключително широко разпространено по целия свят.

Проучвания сочат, че средно човек си чопли носа по четири пъти на ден, макар че повечето хора казват, че намират този навик за отвратителен.

От медицинска гледна точка навикът носи риск от носни инфекции и кръвотечение и лекарите съветват да избягваме подобно почистване на лигавицата.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2614 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
tranzistor

2012.04.24 | 01:20

2
Значи на половината българи днес е професионален празник

2012.04.23 | 22:43

1
баси смешната снимка

Добави коментар

Водещи новини