Художник изпрати половин портрет на клиент, поискал да плати половин цена

Турски художник изпрати половин портрет на свой клиент, който поискал отстъпка наполовина от цената заради коронавируса, съобщава в. "Хюриет".

Али Леблебиджи е изпратил на купувача само половината от свой портрет, наречен "MMXI", след като клиентът поискал 50-процентна отстъпка, мотивирайки се с пандемията от коронавирус. Художникът се съгласил да направи намалението, но разрязал наполовина творбата и му изпратил само едната половина, предава БТА.

Леблебиджи сподели в Инстаграм снимка на разрязания портрет.

Художникът споделя, че е бил дълбоко оскърбен от предложението да бъде платена само половин цена за портрета му, който се видял скъп на колекционера предвид "пандемията, ситуацията на пазара на изкуство, спадналите продажби".

Когато получил половината от портрета, купувачът се обадил ужасен на автора на творбата, а той му обяснил, че "пазарът на изкуство не е добре, продажбите са слаби и, разбира се, пандемията".

Според запознат източник, цитиран от "Хюриет", купувачът е върнал портрета, а художникът възнамерява да го задържи. Преди да бъде срязан наполовина продажната цена на творбата е била 17 хиляди турски лири /2170 долара/.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Трябваше ли повече интелектуалци да подкрепят протестите?

Трябваше ли повече интелектуалци да подкрепят протестите?

Избрано от Интернет