Дадоха разрешение на Том Круз да излети в космоса

Живеем в много странни времена – изглежда вече е по-безопасно да снимаш филм в космоса, отколкото в Италия. Тази година Том Круз беше спешно изведен от европейската държава в началото на пандемията, а по-късно нае цял круизен кораб, за да държи колегите си в безопасност. Догодина обаче ще бъде изстрелян в орбита, за да заснеме първия филм в космоса, предава БТВ.

Том Круз е получил разрешение да стане космонавт и през октомври 2021 ще излети за Международната космическа станция. Целта му е да участва в първия игрален филм, който няма да е заснет на нашата планета. Почти нищо не се знае за амбициозния проект, освен че няма да е част от поредицата „Мисията невъзможна“.

Том Круз работи над филм, който ще бъде заснет на МКС

За да издържи на сериозното изпитание, което представлява пътуването до космоса, Том Круз трябва да се подложи на тежки тренировки. Космонавтът Скот Кели, който е прекарал повече време в космоса от всеки друг човек, сравни полета с това да паднеш от ниагарския водопад с варел, докато си в пламъци. Той сподели, че много хора повръщат, когато за пръв път се сблъскат с липсата на гравитация.

58-годишният Том Круз се учи да прави неща, които всички приемаме за даденост на Земята. Той трябва да се научи да спи, да ползва тоалетната и дори да се храни при нулева гравитация. Подготовката му включва и обучение какво да прави при по-сериозни ситуации, като например сблъсък на космическата станция с други обекти в орбита и кацане в океана.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Настроихте ли се на есенна вълна?

Настроихте ли се на есенна вълна?

Избрано от Интернет