Увековечиха в бронз Мелания Тръмп в родната й Словения

Бронзова статуя на Мелания Тръмп беше открита в Словения, където е родена първата дама на САЩ. Фигурата е поставена на мястото на дървената, която беше опожарена лятото. Целта на фигурата е да напомня чуждестранния произход на съпругата на американския президент, който е противник на имиграцията, предаде БТА.

Бронзовата статуя е поставена на дънера на отсечено дърво в поле до Севница, град в Източна Словения, където Мелания е прекарала детството си. Първата дама на САЩ е изобразена как маха с ръка за поздрав.

Тя всъщност е карикатура, поръчана от американския художник Брад Дауни, който е искал да бъде създаден "непаметник". Той обясни пред АФП, че е искал с нея да разкритикува политиката на Тръмп, напомняйки му, че собствената му съпруга е имигрантка.

Дауни поръчал миналата година статуя, изобразяваща бившата манекенка в прословутата й небесносиня рокля, на словенски занаятчия на име Алеш Жупевц, роден в същата година и в същата болница като Мелания. Грубата дърворезба бе веднага сравнена от местни с плашило. Статуята бе изгорена от неизвестни лица през лятото. Затова Дауни възложи да бъде направено копие от по-солиден материал.

Коментари

  1. 2020.09.16 | 19:13
    Жива подигравка....
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Любопитно

още

Анкета

Слушате ли подкасти?

Слушате ли подкасти?

Избрано от Интернет