Бащата на Бритни Спиърс остава неин попечител до 2021 г.

  • 20 август 2020 12:16

  • 1059
  • 1
Бащата на Бритни Спиърс остава неин попечител до 2021 г.
© Getty Images

Бритни Спиърс не успя да попречи по съдебен път на баща си да контролира делата й, съобщи Ройтерс.

Съдът в Лос Анджелис не направи промени на 12-годишното решение за попечителство.

Певицата, която е на 38 години, искаше мениджърката й Джоди Монтгомъри да стане неин попечител, вместо баща й. Съдът обаче удължи до февруари 2021 г. досегашното си решение, предава БТА. 

Джейми Сипърс беше определен за попечител на Бритни Спиърс след престоя й в психиатрия през 2008 г. Джоди Монтгомъри пое тази роля миналата година, когато той се отказа заради здравословни проблеми. Адвокат на певицата подаде документи преди закритото заседание на съда, в които се посочва, че тя "е много против" баща й отново да контролира делата й. Причините не се посочват.

Бритни Спиърс успя да възобнови кариерата си след нервния срив, но миналата година отказа концерти в Лас Вегас и влезе в психиатрична клиника. Тя не е пяла на живо от октомври 2018 г.

Фенове на певицата, които мислят, че тя е затворена от близките си, водят кампанията #Освободете Бритни. Нейни представители имаше и пред съда в Лос Анджелис. Те викаха "Попечителството трябва да бъде отменено".

Бритни Спиърс не е коментирала тази кампания. Американският съюз за граждански свободи вчера предложи помощта си на звездата.

"Ако Бритни иска да възстанови гражданските си права, ние сме на нейно разположение да й помогнем" - написаха от съюза в Туитър.

Адвокатът на Бритни Спиърс каза преди заседанието, че баща й "агресивно" ще защитава позицията си.

Последвайте канала на

Novini.bg
1059 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
wtf!?!?!??!

2020.08.20 | 15:49

1
тая е по-зле от дони и нети взети заедно.....

Добави коментар

Водещи новини