Жените, които предадоха Фидел Кастро

Днес се навършват точно 94 години от рождението на Фидел Кастро - една от най-знаковите фигури на всички времена. И по този повод решихме да обърнем поглед към една интересна тема от живота, а именно:

С колко точно жени е преспал той? Според някои предположения те са над 3 хиляди. Според други – десет пъти повече. В Куба се говори, че персоналната охрана на Ел Коменданте лично „набирала“ красавици за салнята на диктатора. Това се случвало най-вече по плажовете, където най-ясно се виждали перфектните мерки на хубавиците. Те пък никога не отказвали на любезната покана. Просто в Куба това било в реда на нещата. Дали обаче диктаторът някога е бил истински влюбен? Коя е жената, за която си е мислел в последните си часове? Все въпроси, чиито отговори така и няма да разберем.

Едно обаче е ясно – приживе жените обожаваха Фидел – обичаха го и го предаваха с еднаква страст. Първата, която му обърна гръб бе сестра му Хуанита. Тя се оказва един от най-опасните агенти на ЦРУ на острова и нееднократно заявява, че не подкрепя по никакъв начин режимът, наложен от по-големия й брат. Дали е правила опити да убие Фидел?

Прочети повече ТУК.

Коментари

  1. 2020.08.13 | 13:34
    Не само сестра му, но и първата му жена, Мирта Диас Балард, чийто баща го е спасил от затвора при Батиста, са се отказали от този кървав диктатор. Не те са агенти на САЩ, а Кастро стана пръв руски агент и изпълнител на имперската политика на Москва в Л.Америка и Африка.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Слушате ли подкасти?

Слушате ли подкасти?

Избрано от Интернет