Кореец изпра парите си, за да се изчисти от коронавируса

Прането на пари не е добра идея, както гражданин на Южна Корея разбра, след като буквално изпра парите си в пералнята, за да ги изчисти от коронавируса, пише вестник Huffington Post.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12364

Според изданието голяма част от парите са били унищожени в процеса и не са можели да бъдат възстановени от местната банка.

Гражданин, живеещ близо до столицата Сеул, сложил неизвестен брой банкноти от по 50 хил. южнокорейски вон (на стойност около 42 долара всяка) в пералнята си, за да ги изчисти от коронавируса. След като ги извадил от пералнята, той установил, че част от парите били сериозно повредени. Човекът се свързал с банката, за да му бъде възстановена поне част от сумата.

Руски учени публикуваха резултати от изпитанията на лекарство срещу COVID-19

Според правилата на банката повредени банкноти могат да бъдат частично възстановени на гражданите, но само ако те не са напълно унищожени. В крайна сметка на човекът били възстановени 23 млн. вон (19 320 долара).

От банката не разкриват колко точно пари е загубил гражданинът, но споменават, че става дума за "сериозна" сума, отбелязва "Фокус".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12364

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.08.04 | 18:17
    Другия път да ги дава на химическо...
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Слушате ли подкасти?

Слушате ли подкасти?

Избрано от Интернет