4 дка на Луната вървят по 2890 долара

Парче на естествения спътник на нашата планета с площ 1 акър или малко над 4 дка струва едва 2890 долара, пише Монитор.

Продавачите на ценните, но евтини засега парцели на Луната, Марс, Венера и Меркурий са хората от т. нар. организация „Лунно посолство”. В момента се предлагат парчета на видимата страна на Луната в района на морето Влажност. Наблизо са кратерите Билиад, Гасинди и Кампан. На около осемстотин километра оттам е най-красивият и видим от Земята кратер Коперник. Почвата в района е богата на базарт. Примерните координати в зоната са J-5/Q-CHARLIE, се казва на сайта на продавача.

Както твърдят експертите, при придобиването на участък от лунната повърхност купувачът получава и т.нар. Лунна конституция, където са вписани действащите лунни закони и правата на другите собственици, както и документ за владение на собствеността и карта на повърхността с приблизително местоположение на закупения участък.

Данните после се вписват в общата база данни на собствениците на планетарна земя в САЩ. Макар практиката да няма никакви юридически основания, все пак има доста хора, които биха купили парче Луна на любимия си.

Коментари

  1. 2012.04.15 | 15:51
    kade e evtino ve 1kur e edno malko kvadratche :X
  2. 2012.04.13 | 01:10
    След някойа друга година може и да наложат данъци.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Слушате ли подкасти?

Слушате ли подкасти?

Избрано от Интернет